Elevii responsabili de clasă trebuie să:
Învățătorii și profesorii diriginți trebuie să:
Elevii, educatorii, învățătorii și profesorii pot împrumuta maximum 3 cărți pe un termen de 10 zile, cu posibilitate de prelungire până la 20 de zile maximum.
Dicționarele, atlasele, albumele, cărțile în exemplare unice și enciclopediile nu se pot împrumuta. Acestea pot fi studiate în sala de clasă, în prezența profesorului sau în bibliotecă.
Înscrierea se face cu prilejul solicitării primului împrumut de carte sau de comun acord cu învățătoarea/dirigintele, prin întocmirea Fişei de Împrumut la Bibliotecă sau Fişei de Înscriere la Bibliotecă. Elevii cu vârsta mai mică de 14 ani vor veni la înscriere cu o copie a buletinului de identitate sau a cărţii de identitate a susţinătorului legal.
Misiunea bibliotecii școlare este de a asigura elevilor și cadrelor didactice accesul la informație și documentație pentru a susține procesul instructiv-educativ și pentru a participa la dezvoltarea competențelor-cheie ale elevilor.
Orarul de funcționare al bibliotecii este următorul:
Luni - joi: 08:00 - 16:30
Vineri: 08:00 - 14:00
Biblioteca școlară are caracter enciclopedic și răspunde cerințelor de informare, documentare, lectură, recreere și studiu ale elevilor și cadrelor didactice.
Biblioteca este situată la etajul al II-lea al școlii.
Cititorii au următoarele drepturi și îndatoriri:
Biblioteca școlară beneficiază de finanțare din bugetul anual al unității de învățământ, conform legii. Alte surse de finanțare pot fi obținute din sponsorizări, donații și transferuri de documente, mobilier și aparatură.
Recuperarea cărților pierdute se face în funcție de prevederile Legii Bibliotecii nr. 422/18 VI 2002, prin înlocuirea cu o carte identică sau prin evaluarea și imputarea valorii cărții pierdute, plus amenda pentru neglijență. Fondurile rezultate nu se impozitează și sunt folosite pentru dezvoltarea colecțiilor.